Ankerboei

Een ankerboei markeert de locatie waar u het anker heeft uitgegooid. Een slimme houvast voor de positiebepaling van het ankeren. U kunt de ankerboei eenvoudig met de ogen vastmaken aan de ankerlijn. Direct biedt deze markering ook een nuttige positiebepaling voor andere schippers op het water.

Het biedt tegelijkertijd ook een voordeel bij het ophijsen van het anker. Zeker als het anker flink vastzit, kunt u effectievere trekkracht bereiken als u vlak boven het anker hijst.

Een ankerboei is zeer praktisch bij waters met weinig stroom. Voorkom dat de ankerlijn vast komt te zitten bij het roer of de schroef. In ons assortiment treft u naast de ankerboeien verschillende alternatieve waterboeien voor markering.

Dan Fender ankerboei

A-kwaliteit ankerboeien met stang voor betere zichtbaarheid. Perfecte duurzaamheid door galvanisering & hoogwaardige coating. Productassortiment:
  • » 4 kleuren: rood, wit, blauw en geel
  • » 6 maten: M30 – M100
  • » opblaasbaar / gevuld met zacht foam / PE gevuld met hard PUR foam
  • » prijzen vanaf € 109,-

Ankerboei keuren

Wij leveren ankerboeien van verschillende merken. U kunt onze gecertificeerde keurmeester ook vragen om uw ankerboei te keuren volgende de geldende NEN veiligheidsnormen. Ten behoeve van veiligheid op het water en leidende veiligheidseisen komen wij vaak jaarlijks langs voor een keuring bij bedrijven, waterschappen, gemeenten en jachthavens.